Klimmen, uitgaan en stadjes bezoeken! - Reisverslag uit Genève, Zwitserland van Jennifer Sykes - WaarBenJij.nu Klimmen, uitgaan en stadjes bezoeken! - Reisverslag uit Genève, Zwitserland van Jennifer Sykes - WaarBenJij.nu

Klimmen, uitgaan en stadjes bezoeken!

Door: Jen

Blijf op de hoogte en volg Jennifer

12 Oktober 2009 | Zwitserland, Genève

Salut,

Heerlijk, de tijd vliegt! Ik heb het echt heel erg fijn. Ben ondertussen wel flink verkouden en klink als een blaffend zeehondje..maar dat hoort erbij want ook hier wordt het herfst.

even een samenvatting van de afgelopen 2 weken..

vorige week vrijdag avond, op naar Lil! Met de trein naar Lausanne, daarna de metro genomen en helaas ging het daar al mis...ik was eventjes vergeten of ik nou bij de 1e stop eruit moest of de bij de allerlaatste...nou halte 3 wist ik het weer..merde..moest er bij stop 1 al uit! Oke, ik terug, maar 2 stops, geen probleem. Maar ik was zo gefacineerd om me heen aan het kijken en naar een meisjes afschuwelijke plato lakzwarte laarzen dat ik mijn stop weer had gemist! oke, nu weer terug, loser! uiteindelijk de bus gevonden (die ik dus tot de laatste halte moest hebben..daarom de verwarring) en daar stond lil op me te wachten! Heerlijk met haar gastgezin gegeten en daarna samen klaargemaakt voor het stappen. Op onze blote voeten 20 minuten naar de bus gerend omdat we hem anders zouden missen....We hebben het echt fantastisch gehad! Helaas de 1e bus gemist en daardoor in de kou gewacht tot 6.30..grr maar het bleef een onwijs leuke nacht. volgende dag samen naar Oachy geweest, een stukje van Lausanne- Harstikke leuk! samen een waterfietsbootje gehuurd en het meer van Genève aan deze kant bekeken. S`avonds thuis was ik wel kapot maar de ouders van Mjo waren er voor een uitgebreid dineetje dus moest wel netjes blijven zitten ;) wel een echte american pumkin pie gehad! Want mjos mam is amerikaans.

Vorige week zondag wezen klimmen. Echt leuk! zat wel weer met een groepje lichtelijk bejaard..maar tot mijn opluchting 1 `jonger`iemand..26.
Heel fijn geklommen en wordt echt steeds beter! heb nu echt leren voorklimmen en op 4c is dat prima voor mij.

De rest van deze week zijn we geteisterd door kleine beestjes! Luizen Waaaaaaaaa! Ik dacht dat ik echt helemaal flippen zou. Maar bleef maar rustig, want ik kon moeilijk volkomen hysterisch worden met D erbij. Spelletje: zoek de luis. Uiteindelijk won daniel sowieso! maar wat wil je ook..kindje naar school tja... Dus mjo en ik hebben deze week daniel goed lopen kammen en samen als een gek beddegoed lopen wassen en onze haren lopen schrobben ;)
En daniel blijft het liedje zingen tijdens het kammen: Mort au pou, mort au pou!

woensdag was ik uitgenodigd voor een afscheidsfeestje van een meisje dat ik eigenlijk nog niet kende. Maar ach waarom ook niet, het was een toga party en hallo elke gelegenheid die er is om je gek te verkleden moet je toch aangrijpen (A)? Harstikke leuke avond gehad, met Mjo en daniel mijn toga in elkaar gefrutseld! Het was in een barretje die naast de grootse hoerenstraat van genève zat..maar het was echt leuk want in de bar was een bandje en allemaal au pairs dus veel nieuwe meisjes ontmoet.

zaterdags ben ik met lil naar Morges geweest, een plaatsje tussen lausanne en genève in. Een heerlijke dag vol winkelen, thee drinken, kletsen, kasteeltje bezoeken en het meer van genève weer via een ander stukje bekeken. Het blijft een fantastisch meer! Als je in Morges staat en je kijkt voor je uit zie je echt gewoon frankrijk..bijzonder toch?

Zondag wezen klimmen! oh wat was dat mooi! 6 lengtes achter elkaar geklommen en dan sta je op een berg van 200 meter..zo leuk dat jij dan helemaal op eigenkracht naar boven bent geklommen! voorgeklommen op 5a niveau en gewoon geklommen op 5c niveau! Heerlijk die verbeteringen! Ook nieuwe technieken en knopen enzo geleerd. Hele fijne dag gehad!

Ik ga nu aan de slag om een speciale zwitserse maaltijd te bereiden! Potée de lentilles et saucisson vaudois..tamtamtam! Ik heb het nieuwste kookboek van betty bossi gekregen, de landelijke kookheld hier. Een boek met alleen meet typisch zwitserse gerechten per kanton. Echt leuk! cadeautje van de ouders van mjo...Zo fijn dit welkome gevoel!

Deze week staat een hoop frans, uitgaan en koffers inpakken voor de boeg. zaterdag vlieg ik al naar Marokko voor een week vakantie! oh wat is het toch fijn om een au pair te zijn ;)

Ondertussen mis ik mijn lieve familie en vrienden in Nederland wel hoor..en shadow!en de Hema! en mijn fiets. en de bruna. Maar nederland niet echt..klein beetje maar en dat mag wel van mij :)

Dag lieverds, dankjulliewel voor de lieve reacties en kaartjes en brieven en telefoontjes. geniet van jullie week!

• 12 Oktober 2009 - 10:36

Erinke:

Oo Marokko,
    heerlijk!

Inderdaad je hebt het niet slecht als au pair haha!

Maar als je zo over eten begint, hoe doe je dat met je vega-principes? Koken ze daar altijd een maaltijden vega extra? Zit nu namelijk zelf ook met dat probleem nu ik op kamerrss ga!

Antwoord je me?
    -x-x-x- Erinke

• 12 Oktober 2009 - 19:23

Inge :

kind wat ben ik toch trots op je wat een leuke meid ben je toch mail je vanavond ook

• 12 Oktober 2009 - 20:05

Dad:

hoe laat thuis 6.30 !!!

ha toch

u only live once !!

dont forget jen live life to the full

• 12 Oktober 2009 - 20:44

Joan:

He Jen!

Ontzettend leuk om je blog te lezen, ik moest zelfs hardop lachen, haha!! Ben wel benieuwd hoe oud die lichtelijk bejaarde klimmers zijn.......

• 13 Oktober 2009 - 20:43

Inge :

jen vergeet niet te boeken leuk kunnen we lekker winkelen

• 14 Oktober 2009 - 07:56

Marjan:

Ha Jennifer,
    heerlijk om jouw verhalen te lezen !! Klinkt erg gezellig een leerzaam allemaal, je leven een hele ervaring rijker! Hier alles goed. Beetje te veel gewerkt de laatste paar weken, maar bijna vakantie, en ja zeg, die gaan wij in Zwitserland doorbrengen;-) Wallis, plaats heet Ayent. We hebben er erg veel zin in.
    gr Marjan

• 15 Oktober 2009 - 15:29

He Jenn:

Bedankt voo je lieve jaartje . Fijn om zo wat van je terug te horen. Zo te lezen gaat het nog steeds geweldig goed . Jenn geniet van marroco maar pas goed op blonde meisjes zijn ze gek op.Love wim en margrit IK stuur gauw weer een kaartje oke

• 16 Oktober 2009 - 13:19

hai jen ik bel vanavond tegen 10 oke

• 18 Oktober 2009 - 19:29

Manouscha:

hey Jennifer,
    wat schrijf je een leuke blogs!
    Fijn dat je het zo naar je zin hebt daar, Daniel ziet er ook echt superlief uit!
    Hier in Zwolle heb ik nog steeds een plekje voor je bij de bevers hoor, voor wanneer je terug komt ;)
    Liefs Manouscha

• 20 Oktober 2009 - 12:53

Lydia:

hey jenn! haha, op de melodie van vader jacob, mort lala?
    bedankt voor je kaartje, ik stuur je binnenkort ook een!
    Nou, blijf lekker stoer doorgaan, en ik vermoed dat je je richtingsgevoel ( lees: geen richting, treinen etc.) van jouw en mijn moeder hebt! haha xx

• 24 Oktober 2009 - 21:15

Mariel:

lieve jenn,,
    als ik die blogs van jou lees.. en nog een keer al die gekke foto's van ons doorkijk mis ik je wel hoor!.,. jij was altijd de gekke van ons twee(A) ik de verstandige en jij de niet-denken gewoon doener. nogmaals.. ik heb veel respect voor je. ook al hebben we nu minimaal contact, ik denk elke keer aan je als ik langs het smalle pad naar je ouders zwaai.. maar niet naar jou!..

• 01 November 2009 - 21:10

Lisanne Brink:

Oeoeoe Jen.. vertel je mij de gerechten van Kanton Luzern??? Dan kunnen we miss wel een keer voor elkaar kanton gerechten koken ;)!

Kus

PS we gaan het snel hebben over ons Lausanna stappen plan!! (het is voor mij alleen wel 2,5 uur reizen vanaf hier)