Voor het eerst op de latten!
Door: Jen
Blijf op de hoogte en volg Jennifer
20 Januari 2010 | Zwitserland, Genève
Oh oh, elke goed voornemen om vaker te schrijven loopt weer uit in het niks. Maar hier komt een veslag van de afgelopen maand.
Ik hou zo erg van de december maand. Iedereen is zo vrolijk en zelfs de chagerijnige concierge weet er een glimlach af te persen. Donderdag de 24e was het zover; Ik mocht mee op skivakantie met Lil,Bart,Christa & floor en jippie.Spullen inpakken. Wat moet ik aan? Voor het eerst kerst in een caravan gevierd...mag ik dan ook een mooi kerstjurkje aan? Na de reactie van lil&christa gingen de 2 jurkjes er maar weer uit en een extra dikke trui erin ;) Kerstavond gevierd met een lief cadeautje van billy en leuke gesprekken en spelletjes en de volgende dag: Merry Christmas of uh Joyeux Noel! En de eerste skidag is meteen aangebroken na een lekker kerstontbijtje. Al snel bleek dat groepsskilessen er niet waren maar er was een oplossing.
Iedereen al benieuwd hoe mijn skileraar eruit zag? Een hottie! Blonde krullen, mooie ogen en erg geduldig: Christa! Duizendmaal dank,na 1 lesdag met Chris mocht ik de volgende dag met hun mee skieen,super tof! Het was echt 5 dagen onwijs genieten! Veel skieen,lekker eten,potjes duizenden en lange interessante gesprekken. Harstikke bedankt!!!!
De 29e was het voor mij en lil helaas al weer afgelopen :( Maar niet getreurd we mochten naar Nederland. Ook absoluut geen straf. Wat wel een straf was,was om 4.30 inchecken. VROEG! Maar mjo&daniel brachten ons weg,lief gezin he? Snel ingecheckt en langs de duane. Maar lil mocht niet meer mee..ohoh..
-Is er iets mis meneer?
-Ja! dat is er zeker, u hebt een fonduestel.
-Uhhh..ja!(mevrouw B. pakt der tas al)
-Nee! het is echt mis. U heeft fondue vorkjes.
-ZUCHT! NEEEE het is een cadeautje,verdorie niet eens meer aan gedacht. Na het cadeautje te hebben uitgepakt en een beetje lieflachen mocht het toch mee. Alhoewel het vorkje te lang was voor de veiligheidsmaatregelen. (dit was 2 dagen na de wannabe bomaanslag..go genève aeroport go) Maar toen bedachten we ons dat er in mijn tas precies hetzelfde criminele pakketje zat maar blonde haren deden het blijkbaar beter dan de bruine want ik werd niet gestopt. Daar hebben we natuurlijk even wat van gezegd.Bij het boarden bleek wout in hetzelfde vliegtuig te zitten.(een jongen uit 6a) Zo grappig! Dus een leuke vlucht potjes duizenden. Om 8h waren we (s'ochtends!) in Nederland! Samen tout seule de trein nemen maar toch niet! We hadden een welkomsteam: Nina&Tessa met een grote spandoek: WIJ STAAN HIER! Kijk dat is nog eens eventjes fijn aankomen! Daarna met onze ns naar huis gebracht.
Thuis in zwolle stonden mijn mama,daddy,broer en Lies te wachten samen met nana&grandad. Concurrentie want dat is ook een mooi welkomsteam. De hele week zat eigenlijk voor de verandering niet onwijs vol. Had harstikke veel tijd om lekker te wandelen met Shadow(die me dit keer weer aan wil kijken) Te kletsen en winkelen met mama,hapjes maken met daddy,een vreselijk slechte film te kijken met mich&lies en de stad door de slenteren met nana&grandad. De meeste van mijn vriendinnetjes weer gezien,gekletst,gelachen en gedanst. Hm! En ook was er natuurlijk nog oud&nieuw! Eerst hadden we een feest bij mij thuis. Allemaal familie,vrienden en buren bij ons thuis om karaoke te zingen en daddy en mijn lekkere hapjes uit te proberen. En snachts de stad in. Genieten! Met de hele albufeira groep uit. Super!
Ja nederland was weer fijn,veel leuke mensen gezien. Maar maandag moest ik echt weer richting huis. Helaas dacht de sneeuw daar anders over want ook genève was volledig wit. Dus smiddags was mijn vlucht geannuleerd. Ik dik in de stress want ik moest gewoon dinsdags werken en mjo ook! Uiteindelijk is alles goedgekomen(thank you daddy) en zou ik op dinsdag avond alsnog vliegen. Smiddags nog even een middag met nana&grandad gehad en daarna naar de trein. Heel leuk gezelschap gehad heel de avond (dankje!)en dat was ook nodig wat ik had nog meer vertraging! Maar snachts om 1 uur was ik dan eindelijk thuis.
Dat was de grote wintersport-nederland-vakantie. Toen was het au pair in Genève zijn weer aan de beurt. Frans! Hoe ging dat ook alweer? Ik was echt aan het zoeken naar mijn woorden..pff. Domper. Maar naar even goed te hebben gewerkt voor school gaat het nu weer harstikke goed.
Verder heel erg veel geklommen de laatste tijd én ik heb eindelijk een 6a geklommen! YES!
Ook ben ik wezen ski de fond. Nou het was eens en nooit meer voor mij! Je doet dat met soort van skis maar dan dunner en ze zijn los van achteren. Het is anders dan langlaufen want dan loop je en val je geloof ik niet. Bij dit wel. Echt mijn billen zijn nog steeds blauw! je moet een schaatsbeweging maken en het gaat onwijs langzaam doe mij dat skieen maar haha. Maar het was heel lief dat didier mij meenam. Jammer dat het super koud was en daniel het hilarisch vond om op de grond te liggen..echt als zijn vader er niet bij was geweest grrrr!
Ondertussen is het zeker dat lil de 18e februari definitief terug gaat naar NL :( Super jammer maar des te meer de reden om de laatste weekendjes vol te stoppen met uitjes.
De 9e op de 10e bij lil in Lausanne wezen slapen en daar heerlijk uitgeweest. Hele vreemde mensen ontmoet maar toch weer een heerlijke avond gehad! De volgende dag met onze brakke hoofd een wandeling in de sneeuw gemaakt. Avonturiers we dachten een eigen route dwars door de bossen te nemen ipv dat saaie pad te nemen. Nou we hebben het geweten,bevroren riviertjes over gestoken en bedolven onder de sneeuw,uitgegleden van de berg af maar thuis gekomen haha. (oh en als je bijna uitglijd pak je dan niet aan de stam van een boom vast er kan dan een sneeuwdouche komen en denk maar niet dat een zekere L.B dan in staat is je te helpen ;))
De 15e onverwachts met het gezin uit eten geweest. Heel erg gezellig! En de 16e zou ik met lil de hoofdstad van Suisse ontdekken: Bern. 7 uur opstaan en richting Lausanne toe en vandaar verder gaan reizen met z'n 2en. Om half 11 waren we er dan. Wat een grijze stad met een gekke taal! Maar wel een bernse stad bromberen gezien. Lief hoor. En gewinkeld en een klein beetje cultureel gedaan.
S'avonds met onze voie 7 carte weer terug: wat een fijne kaart. En weer door naar Genève.
Om 6h ging de wekker weer: SKIEEN! Jaaa we hebben skiles van mijn klimclub Een heerlijke dag in Saint gevais gehad echt genieten. En we mochten samen in het 1 na hoogste skigroepje van de zwarte pistes af. Oh oh wat was de leraar(en wij ook!) trots op ons!
Nu ben ik druk aan de slag met mijn frans. Ik heb namelijk een nieuw boek gekocht waar 250 opdrachten in staan,daar moet ik voorlopig even vooruit mee komen als extra huiswerk ;) Omdat ik nu op niveau A2 zit en in Augustus B1 wil halen met een DelF examen dacht ik dat elke dag extra werk geen kwaad kon. Ook heb ik besloten dat ik onwijs graag naar de hogere hotelschool wil dus 11 tot 15 februari ben ik in Nederland voor de selectiedag. Niet helemaal gepland zo vroeg maar wel weer een lekker lang weekend nederland!
Voor deze week nog op de planning; koekjes bakken met d, met anna (zweeds meisje) haar pre verjaardag vieren, klimmen met wanda, heel veel frans maken en zaterdag en zondag met lil skieen! Jeeee
Volgende verslag zou echt eerder zijn dan een maand! Dankje voor de lieve reacties,kaartjes,brieven en krabbels die ik krijg. Het is echt fijn om te weten dat de afstand geen verschil in vriendschap maakt.
(oh en ook bedankt voor de kerstkaartjes die nu nog binnen komen ;))
Baisers(ja vandaag geleerd dat is ook een kus)
Jen
20 Januari 2010 - 14:50
Marjan:
hihi wat een gaaf verhaal weer ! ik zie 't al, nooit vorkjes mee naar 't vliegveld, mijn haren zijn veeeeeeel te kort;-) -
20 Januari 2010 - 18:17
Inge :
meid wat kun je toch leuk scrijven. geniet er altijd van altijd,. trots op je elke dag weer maar wat jij allemaal doet -
20 Januari 2010 - 20:38
Erinke:
Hee Jen, wat tof dat je in Bern bent geweeest! Was het mooi of viel het een beetje tegen? Je zult wel denken, waar komt die interesse ineens vandaan maar ik heb een rapport over Bern moeten schrijven over de verhoudingen groen rood blauw/waterhuishouding. Dus hoe was de Aare? :-D
haha krabbel me terrrug, maybe heb je nog wat information pour moi! Welke culturele dingetjes heb je bezocht? De kathedraal?
Bisous, -x- -
21 Januari 2010 - 09:41
Dad:
Hi meid,
weer een leuk verslag !!
het is goed dat je huiswerk heb iets tegen over alle leuke dingen wat je doe.ik kan niet wachten tot 11 feb. om je weer te knuffelen. mis je zo.
Bedankt voor de leuke feest ( new years eve), maar wat zing je slecht !!
ik blijf van je houden
tot gauw xxxx
DAD -
26 Januari 2010 - 10:33
He jenn
Hier eindelijk weer een berichtje uit zwolle.Wij zijn een beetje druk omdat lydia morgen al vertrekt naar aust.Fijn dat je in febr alweer even thuis komt. Ik zie je dan hopelijk weer en je weet het wij zijn super trots op je.
Love wim margrit jess lydia -
30 Januari 2010 - 13:56
He jenn
Als ik je site lees gaat he allemaal prima daar.
Je moeder komt vanavond laat thuis .O ja lydia is goed aangekomen was wel erg ziek toen ze aankwam maaar gaat nu beter gelukkig. Love margrit wim -
01 Februari 2010 - 21:27
He jenn
Wij hebben nu skype ik hoorde uit betrouwbare bron dat jij ook kunt skypen. Wil jij mij ook toevoegen Love margrit -
03 Februari 2010 - 08:32
Anneke Elburg:
vol vertrouwen dat de selectie goed zal gaan
liefs uit elburg -
04 Februari 2010 - 20:05
Margrit:
Leuk he dat skypen love margrit. Nu het geluid nog goed krijgen -
08 Februari 2010 - 14:42
Inge:
nog 4 dagen ben blij dat je er dan weer bent al word het weer slecht weer -
09 Februari 2010 - 09:02
Margrit:
Ik hoop dat ik je nog zie als je van het weekend in nederland bent
love margrit -
10 Februari 2010 - 19:48
Jess:
Hi lieverd
Mn moeder vertelde dat jouw moeder dacht dat wij elkaar niet meer spraken, omdat ik nooit een berichtje achter laat. Gelukkig spreek ik je meerdere keren per week op Skype! En mam; wij hebben dan lekker wel geluid.
Oh, ik vrees dat ik alleen ZONDAGMIDDAG kan. Ernstig he? Op valentijdsdag nog wel. Misschien kan ik jou en je Don Juan vergezellen? Lijkt me hartstikke leuk. :)
Alle liefs! -
14 Februari 2010 - 06:41
Lydia Mossel:
hey jen! hoe is het daar? ik denk aan je hoor!
Het is hier geweldig! love you