Triple Dutch? - Reisverslag uit Genève, Zwitserland van Jennifer Sykes - WaarBenJij.nu Triple Dutch? - Reisverslag uit Genève, Zwitserland van Jennifer Sykes - WaarBenJij.nu

Triple Dutch?

Door: Jen

Blijf op de hoogte en volg Jennifer

19 Maart 2010 | Zwitserland, Genève

Goedemorgen lieverds,

Ik ga even beginnen met een poging jullie jaloers te maken. Terwijl ik dit schrijf schijnt de zon namelijk heerlijk, heb ik lekker mijn nieuwe zomerrok aangetrokken,blote benen,korte mouwen en oke ik geef het toe een vestje. Want! bij ons is het deze week namelijk lenteweer geworden. Hallo bikiniproject!

Ondertussen weer een maand verder en elk weekend weer mooie dingen gedaan.
Laten we beginnen waar we gestopt waren. 19 februari!
Heb ik jullie al verteld dat er 18 februari een fantastisch mooie deurreparatie man langskwam? Hij leek een beetje op Gordon Ramsey. In ieder geval had ik besloten dat die deur best nog een keer kapot mocht gaan en wat is nou het geval, vandaag 19 maart is die weer kapot haha. Oh de karma is weer goed gestemt!
Maar 19 februari dus. 20 februari tot 21 februari kwam mijn lieve oudste vriendinnetje langs: Lien!Samen met haar lieve vriendje Frans. Het was zo fijn hun weer te zien en ik voelde me zo blij dat ze voor mij 500km hebben omgereden!!!! dankjulliewel! Zaterdags hebben we de stad bezocht, Jet d'eau,winkeltjes, de kerk met die lange trap waar je uitzicht over heel Genève hebt en het theehuisje. S'avonds was de Zwitserse avond daar: raclette! En daniel wou heel graag verkleed zijn dus was hij de koning en hadden we zwitserse vlaggetjes en servetjes haha. Zondags was onze bergtocht naar de Saleve! Helemaal weggezakt in de sneeuw en proberen dan nog te lopen haha maar het was een hele leuke dag. Heel veel gekletst.besproken en gelachen. Savonds mijn poging om ricotta brocoli lasagne te maken. BLEURK! Echt. Nog nooit zoiets vies klaargemaakt denk ik. Bahbahbah. Sorry...frans en lien. S'avonds moest ik al weer afscheid nemen want de volgende dag gingen ze voor 1 week op skivakantie!! Maar het weekend was het allemaal waard.

De week van de 22 februari tot de 26e had daniel vakantie. Feest want dan hadden we tijd voor allemaal leuke uitjes!! Daniel ging elke ochtend naar de marrokaanse muziekles en daarna was onze week volgepland met zwembadbezoekjes, verjaardagsfeestje, koekjesbakken, tekeningen maken, playdates en parkbezoekjes.

Dat weekend was ik dan eindelijk lekker VRIJ ha! Vrijdagavond met de trein naar Lisanne in Lucern toe, 3 uur..slopend. Maar het was het echt allemaal dubbel zo hard waard. Wat hebben ik een heerlijk weekend gehad. Vrijdag zouden we uitgaan maar dat liep uit op kletsen tot 5 uur snachts. zaterdags was mijn cultuurdagje met lies haha. Nou ik heb de lucernse tijgers gezien, lucernse taart geproeft, de winkeltjes gezien en die speciale houtenbrug gezien waar ik de naam van vergeten ben. Maar savonds gingen we uit! Eindelijk weer uit! Ik heb de oh zo beroemde Opera gezien en leuke barretjes. Sowieso dat Lucern leuker is om te stappen! Ook mocht ik alle vrienden van Lies ontmoeten in een van de BHMS huizen,super gezellig en iedereen praat er engels.In de opera heb je trouwens ook echt halve pornotripacties. Mensen douchen daar in hun bikini en krijgen dan heel de nacht gratis drank maar je wordt wel van elke kant gefilmt! En je hebt de paaldanseressen. Oh en de ik ben 16 en papa betaald mijn breezer meisjes. Die zijn het leukste om te zien. Oh ja, in plaats van de nachtbus gebruikt lies gewoon de mountainbike. Zo fijn! Weer fietsen, ik mis mijn fiets echt.
Zondags was onze brakjeswakker worden dag maar smiddags moesten we toch echt wat gaan doen. we hebben het bos naast het huis op de berg bezocht, oh wat is het mooi daar!
Savonds samen stampot gemaakt( 2 dutch girls...het kan ook niet goed gaan.) en daarna moest ik weer met de trein naar huis. Maar lisanne komt snel naar Genève ;)

Toen was het alweer maart. Die week was vooral voorbereiden om mijn Oraal examen van de 11e. Anna en ik vonden het een goed excuus om dan bij elkaar te kunnen gaan eten en frans te praten.uhu het eindigde in engels maaar goed geprobeerd niet waar? Samen met Wanda en haar vriendin Manon zijn we naar een boulderhok geweest. Zo gaaf!!! Het leek wel alsof ik op jamaica was. Bob Marley muziek aan, iedereen druk aan het klimmen en iedereen hielp elkaar. Zo'n relaxt sfeertje dus daar gaan we zeker nog eens heen. En oh wat een spierpijn krijg je daarvan!! Oh nog wat moois. Ik had in een winkeltje een nederlandse man ontmoet. hij was hier op werkvakantie. Ik zou de volgende dag alleen naar de Saleve gaan om daar te gaan wandelen maar hij en zijn vriend wouden wel mee. Nou ja waarom niet. Hele interessante dag geworden op de saleve. De lift was namelijk nog gesloten dus 1200 meter omhoog gelopen. Ik zei toch al dat het bikiniproject begon? S'avonds was mijn aupair grandmaman jarig dus zijn we daar gaan racletten. Weer goed voor het frans. En zondags ging ik skieen met Sanne. Een vriendin van Anna, zweeds. Ik kende haar alleen nog niet maar uiteindelijk hadden we een hele leuke dag samen.

11 maart! Mijn 1e deel van het DELF examen: het orale gedeelte. 10 minuten kletsen. Over mezelf, en de 2 verassingsonderwerpen: monoloog waarom ik van reizen hou en een dialoogje met de examinatrice of ze op mijn verjaardagsfeestje komen wou. Nu deze zaterdag, de 20e is het schriftelijke gedeelte...en dan nog 6 tot 8 weken op de uitslag wachten. Maar als ik mazzel had na pasen..wat nou mazzel. dat is ook harstikke lang. En als ik slaag, nog eens 6 maand op een diploma haha. Fijn.
Maar 11 maart was mjo ook jarig. D&ik hadden natuurlijk al wel een cadeautje gemaakt: een beschildert pastalijstje met ene tekening. Het was echt schattig. En ik gaf mjo operakaarjes waar we 2 april heengaan...oee heb er zin in en zij gelukkig ook! Samen met daniel appeltaart gebakken wat echt goed voor de stress is!

oh ja, de 12e moest ik naar de dokter. Want ik was een tijd geleden toch met Anna gevallen tijdens het skieen,als ik dat verteld heb. Nou die knie doet tijdens het skieen heel erg veel pijn en tijdens het traplopen of naar beneden lopen. Kom ik daar..moet ik me uitkleden en lig daar op die tafel bij een oude man van in de 50. En ik denk ik ben slim, ik doe een jurkje aan zodat ik een beetje bedekt blijf, verdorrie moet hij mijn heupen erbij zien. Bpakt die je knie shake shake, jaa nee relaxxxxxx. Relaxxxxx madame Sykes. Hoe erg zou jij verdorrie relaxxxxxxen als er een oude man aan je knie loopt te sjorren die zeer doet als je daar half naakt ligt. Maar goed het blijkt dat mijn die knieschijf een beetje gescheurd is. Wat inhoud dat het gewoon lekker zelf genezen gaat maar 1 maand niet skieen. Maar dat is lastig want ik zou die dag nog vertekken voor een skiweekend. maar die oude dok was ook best sympathiek en het mocht alleen zou het zeer doen. Nou ja, daar had hij wel gelijk in. Maar het gaat genezen snel :)

En afgelopen weekend ben ik wezen skieen in La fouly. Vrijdags met de auto 2 uur erheen gereden en toen kwamen we in een challetje met zo'n 15 andere zwitserse die wanda dan weer allemaal kenden. Oke ik moet bekennen dat ik het echt moeilijk vond om te praten daar en was zo stil. als je me een beetje kent herkende je me daar echt niet terug haha! Maar mijn skitechnieken en franse grammatica werden wel het hele weekend gratis verbeterd. Harstikke lief en handig maar vooral het frans was onwijs irritant. Het skieen was heerlijk!! Zo mooi dat het daar was. Harstikke veel zon en oh ja, ik ben verdwaald geraakt toen we or piste, van de pistes af, gingen skieen. zij gingen allemaal een kant op dat ik echt niet kon en toen dacht ik. ja joh krijg het heen en weer dus ik ging naar rechts toe..dat zag er wel uit alsof het naar beneden ging. Ja. samen met dierensporen....er was daar niemand! Nou held jen. maar ik had gelijk. ik kwam redelijk beneden uit. op een langlauf piste haha skies uit en op de autoweg maar lopen. Zij allemaal ongerust, maar het was eigenlijk prima afgelopen en weer wat bonuspunten voor het bikiniproject.
Savonds daar met z'n alle kaasfondue gegeten en gekletst. Althans elke keer als ik dan begreep waar het overging en iets zinvols had vertaald in mijn hoofd was het alweer een ander onderwerp haha. echt 15 mensen van mijn leeftijd praten sowieso sneller dan 1 op 1 gesprekken. Maar het was echt super gezellig en gelukkig begreep ik wel veel, toch nog een mini ego frans boost.

En nu is het alweer deze week. deze week had ik mijn eerste aplhacurcus avond. En ik moet toegeven het was interessant. Allemaal au pairs met een andere achtergrond en je leert er best wel wat van zonder dat je ergens toe verplicht wordt.Ik vind vooral de discussies leuk.er is dan een stelling en dan moet je vertellen of je er tegen of mee eens bent. Nou ben ik niet gelovig opgevoed en weet er echt weinig van dus dat maakt het allemaal erg leuk en ook best lastig.
Deze week met Petra afgesproken, een au pair uit oostenrijk,gezellig :)
En verder vooral parkmiddagen met Daniel gehad. Nu ga proberen hard te lopen en morgen....IS MIJN EXAMEN! Maar daarna gaan we een weekend naar Cordon, vlakbij de Mont Blanc om de verjaardag van Mjo en haar moeder te vieren. Heb er zin in.

Dankjulliewel voor jullie lieve reacties :)

• 19 Maart 2010 - 09:33

Pallieter Koopmans:

Hoi Jen, jij maakt meer mee in 1 maand als ik in een jaar ... je haalt er echt alles uit wat er in zit. Goed hoor, want zo'n nanny ervaring heb je maar 1 keer!

• 19 Maart 2010 - 11:59

Lies:

JEEEEN :), leuk leuk leuk geeft mij weer een boost om ook maar weer eens een verslag te gaan schrijven van mijn afgelopen maand. Maar die brug heet Kapellbrucke mit Wassertorm (watertoren). Wordt nog wat als ik zometeen naar het Frans moet overschakelen, we gaan snel afspreken ja!!
    Succes met je examen morgen :), ik ga vanavond lekker werken....

Geniet daar en tot snel!!!

Liefs (K)
    PS wanneer breng je weer een bezoek aan Nederland?

• 19 Maart 2010 - 12:40

Lydia:

Jen, ik denk dat ik het win met mijn jaloersmaak verhalen vanuit Australie!...
    Maar, ondanks dat, klinkt jouw verhaal wel erg gaaf!wanneer hoor je meer over je hoge hotelschool inloting? Geniet nog maar lekker,

xx lydia

• 19 Maart 2010 - 14:24

Inge:

leuke verhalen schrijf je jen echt je kunt zo een boek schrijven .succes met je examen zaterdag

• 21 Maart 2010 - 13:21

DAD:

Hi Jen,
    weer een leuke verhaal.
    ik heb vakantie genomen als je terug bent in Nederland.
    zodat wij heel lang kunnen kletsen en koken.
    mis je lots

X

• 23 Maart 2010 - 01:21

Erinke:

wooow,
    pfff in één adem lees ik hier een wereld aan leuke dingen!
    Jaloers zeker, ik zit nu in een megadrukke periode en heb echt pas de time voor leuke dingen (althans ik heb de afgelopen weken het schoolwerk laten lijden onder de leuke dingen, het is maar hoe je het ziet haha!)

Leuk weer zo'n update!
    -x- Erinke

• 28 Maart 2010 - 09:10

Astrid:

Hai Jen,

Hoe is het met je, is het goed gegaan met je examen? Het is fijn dat je binnenkort weer naar huis komt.Leuk dat je Lars nog een brief hebt geschreven, lief van je en een leuke foto.

Gr. Astrid

• 28 Maart 2010 - 15:13

Caitlin:

heb je het leuk
    daar jnnifer en ik ben weer bij inge

groetjes caitlin
    xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
    ende groetjes caitlin tamiko chayenna asly didi jeditja en dert en wilma

• 28 Maart 2010 - 15:37

Chayenna:

hee jennifer ik hoorden dat je in zwitserland was. hoe is het daar
    heb je het leuk daar zeker wel he.
    weneer kom je weer trug.
    ik heb een nichtje gekreegen .en ze heet jelissa mooie naam he ze is een schatje. en ik ben met mijn neefje echt vas gelijmt .justin hij is pas een . ik ben bijna jarig. hoelang blijf je
    daar . heb je all vriendinnen zekker wel he. heb je daar leuke winkels. heb je een leuk huisje. mag bijna exsammen doen je vraagt je af van wat he nou van viool.ken jedidja wel tog die heeft een vriend die heet gido en die is 19 jaar . hij is aardig jo
    gr kusjes chayenna

Cait;lin:

ge vielisteert al vast

• 28 Maart 2010 - 16:12

Tamiko:

hallo jen hoe is het? ik ben het je weet wel tamiko daaaaag

• 28 Maart 2010 - 17:01

Chayenna:

hee jen hoe is het met alles goed kom je zo

• 28 Maart 2010 - 17:47

verkleedkleren
    ge speeld.

• 13 April 2010 - 15:31

Inge :

jen zo trots op je frans waar je een hekel aan had nu een diploma .
    supertrots

• 15 April 2010 - 11:50

Wim En Margrit:

He jenn

Van harte gefeliciteerd met het behalen van je franse diploma.Een beetje late reactie maar beter laat dan nooit. Wij hadden trouwens niet anders verwacht. Wij zijn super trots op je love wim en margrit

• 22 April 2010 - 15:40

Margrit:

He jenn

Nog een paar dagen en kom je al weer thuis. Zie je gauw

love margrit

• 12 Mei 2010 - 20:41

Inge :

hai jen je moet echt de site weer bijwerken

• 25 Mei 2010 - 08:44

DAD :

kom op jen nog een leuk verslag graag

• 25 Mei 2010 - 16:02

Margrit & Wim Mossel:

He Jenn, hoe is het daar?
    We kregen van je ouders de foto's doorgestuurd over je grote avontuur in de bergen en afdalingen. Wat geweldig daar. We zijn heel trots op je en ook wel een beetje jaloers. Geniet er nog van!
    Love you.