Thailand Baby - Reisverslag uit Bangkok, Thailand van Jennifer Sykes - WaarBenJij.nu Thailand Baby - Reisverslag uit Bangkok, Thailand van Jennifer Sykes - WaarBenJij.nu

Thailand Baby

Blijf op de hoogte en volg Jennifer

12 Mei 2013 | Thailand, Bangkok

Hallo Allemaal,

Fijne moedersdag! Ondertussen zitten we hier alweer precies 1 maand. De tijd is nog nooit zó snel gegaan. Ja dit zeg ik elk reisverslag weer maar dit keer is het echt nog sneller gegaan.
Deze maand heb ik mogen genieten van Chiang Mai, Koh Samui, Koh Samed en Bangkok <3

13 april, tijdens het Songkran festival kwamen we in Chiang Mai aan, Noord Thailand. Songkran is het thais nieuw jaar en het wordt nogal spetterend gevierd. Je mag namelijk iedereen natgooien en natspuiten met water en geloof me iedereen doet hier dan ook blij aan mee. De foto's spreken geloof ik boekdelen....
Na 2 dagen lang elkaar nat te hebben gegooid besloten we dit niet nog een 5 dagen te gaan doen (ja zolang duurt het dus in Chiang Mai) maar naar de Jungle te gaan. Door het droogseizoen was het aardig dor. Het was een georganiseerde tour en persoonlijk vind ik het woord jungle tocht een beetje wild haha maar het was erg gezellig! We hebben bamboe vlot gevaren, mooie wandelingen gemaakt langs watervallen en geslapen in een lokaal dorpje. Het dorpje bestond uit 2 huisjes en ons bed uit een tuinmatje. Onze gids had savonds echt fantastisch lekker voor ons gekookt en bij het kampvuur konden we genieten van zijn urenlange verhalen over olifanten.....
De volgende dag zijn we naar de olifanten gelopen om daar een ritje op te maken. Heel erg tof! Alleen (en nu komt de dierenactiviste plots naar boven) is het echt heel erg triest. Je gaat met 3 toeristen op zo'n dier en het kan maar 100 kg aan op zijn rug. Spijtig genoeg wegen 3 Nederlandse meisjes echt wel meer. Dus het dier heeft erg veel pijn en een ring in zn oor waar die aan wordt getrokken. Helaas vond ik al deze informatie na mijn tochtje.
Terug gekomen in ons hostel in de beschaving was onze Duitse hostel eigenaar zo blij dat we er weer waren, hij wou voor ons koken. Zijn lieve thaise vrouw heeft kip, sticky rice en lekkere mango voor ons gemaakt en oh wat was hij trots dat wij als "hospitality experts" in hun guest house wouden slapen hihihi.
Nog Noordelijker, vlakbij Chiang Mai, zijn de Langnek stammen. Een stam die er voornamelijk is voor de toeristen..en oorspronkelijk komen ze uit Birma. Desondanks wou ik toch en bezoekje brengen, erg schokkend en ontroerend.
De allerlaatste dag van onze vakantie in Chaing mai, zijn we naar de kapper geweest. Voor mij is dit dus echt een groot avontuur en ik krijg er al een hartverzaking van als ik der bezig zie met der schaar en föhn. Maar eerlijk is eerlijk het zag er mooi uit.

In bangkok aangekomen was het tijd voor onze 2e hartverzakking. Ons appartement...dra-ma. Vies, wit, oud en ongezellig daarmee is het wel goed samengevat. Ondertussen en maand verder zijn we aardig gewend maar nog steeds is school driftig op zoek naar een oplossing want dit is erg teleurstellend. Snachts missen we vooral ons fijne bedje in Bali. Verdere berichtjes zit ik maar niet op internet want de huisbaas facebookt iedereen. Ja een degelijke stalker is er niks bij. Lang leve de privacy instellingen van Fb.

Mijn allerliefste ouders zijn langsgekomen in Thailand. Groot feest!! We hadden eerst een weekend Bangkok waar we China Town, de taxi boten en de weekend markt hebben uitgeprobeerd. Prachtig weekend. Daddy ging helemaal los toen die al het eten zag en was echt gefascineerd. Mama was ook om toen ze eenmaal gewend was en blijkt een kei te zijn is taxi's regelen.
Na dit weeekend samen begon mijn eerste schoolweek en vlogen mijn ouders naar Koh Samui.

De school is echt heel erg goed geregeld. Top! We hebben een presentatie moeten geven zodat we een bepaald project mochten doen voor Event 2. We hebben onze 1e keuze gekregen; The World Spa & Well Being Convention 2014. We werken samen met een echt bedrijf en helpen hun creatieve brein te zijn de komende 8 weken. Erg hoge verwachtingen van zowel de Client als van ons. Leuke wekend dus!!

Maar ondertussen waren mijn ouders alweer aan het genieten en die moest ik voor straf opzoeken in Koh Samui. Na een vlucht, busreis en bootreis van in totaal dik 5 uur was ik bij ze aangekomen. Fijn <3 We hebben het hele weekend scooters gehuurd. Mama bij Daddy achterop en ik op een andere scooter. Erg gaaf hoor, zoveel vrijheid geeft het. Dus eigenlijk zijn we van strandje naar strandje gereden en hebben we overal een drankje of een lekker vers gemaakt kokosnoot ijsje genomen. Een markt bezocht...ons laten masseren...nageltjes gedaan. Ik zei toch al dat het erg zwaar was?
Ik ben nu namelijk een oud besje...21 jaar en dit was mijn cadeau <3 Een weekend op het paradijs! Maar de tijd is een rekbaar begrip en voor je het weet was het alweer maandag en moest ik de barre reis van 6 uur weer terug maken.

Mijn lieve vriendinnen hadden mijn lelijke bed opgepimt met ballonnen en ik werd verrast met taart, gezang en kaarsjes. Fijn <3 Ook heb ik de Co van Kessel fietstocht gekregen dus een tof dagje weg in Bangkok!!

30 april was ik eigenlijk heel erg verdrietig. De laatste konginnedag maken wij gewoon niet mee..en ik ben nooit meer op konginnenacht jarig. Tragisch toch? Om de pijn ietwat te verzachten hadden we een receptie op de Nederlandse ambassade. En o wat werden we verwend; wijntjes, stampotten buffet, lekkere hapjes, KAAS en bitterballen. Daarnaast werd de hele inhuldiging live afgespeeld en dat gaf toch een mooi thuis gevoel!

Ondertussen zaten mijn ouders in Koh Sok, de jungle daar te verkennen en net te doen alsof ze hun dochter kwamen opzoeken. Ik zat zo'n 1000 km hoger, in Bangkok school te hebben. Na een leerzame en drukke schoolweek besloten ik en mijn vriendinnen (bij gebrek aan mijn ouders )naar Koh Samed te gaan. Een eiland onder bangkok en het is echt even ontsnappen. Maandags hadden we een nationale feestdag dus het eiland zat tjokkeblok met Thaise mensen en een paar verloren toeristen. Na 2 dagen chillen op het strand was ons kleurtje en de rust weer terug. Lekker gegeten bij lokale tentjes en onze nagels nog even gedaan. We blijven vrouwen.
Op maandag hebben Meer, Luus en ik scooters gehuurd en zijn we nog even rondgereden. Wat een prachtig eiland!! Mooie strandjes en prachtig uitzicht.

Maandagavond laat kwamen mijn ouders aan op Don Muang airport, vlakbij mijn villa. (ja het heet echt villa, geen sarcasme..villa sita). Daar heb ik ze opgehaald en tot snachts laat koffie gedronken. Om half 2 snachts toch echt maar afscheid genomen want de volgende dag vertrokken ze naar huis....nou toen zat ik toch echt wel weer even met een brok in mijn keel en waterige oogjes.. Wat fijn dat ze er waren!!! En dat ze hebben gezien hoe het hier is en ik ze zo heb kunnen zien genieten. Zo'n prachtige herinnering!

We hebben ook de venue van ons event bezocht. IMPACT, het grootste event gebouw van Bangkok. erg leuk om het gezien te hebben en het helpt toch mee om verder te denken voor het evenement. Ook hebben we onze wekelijkse vergadering met onze client daar gehouden. Welkom in het echte leven.

Het echte leven duurde niet te lang. Welgeteld 3 schooldagen en 1 fieldtrip. de fieldtrip was in het Imperial Queen's Park hotel in Bangkok. Hele interessant guest lectures gehad en een mooie rondleiding. Daarna konden we direct in bangkok blijven want er was een verjaardagsfeestje van onze vriendinnen. Een hele gezellige avond in een rooftop bar met muziek en een bizarre club vol rare gezellige mensen.
Zaterdag was het relax-dag. Genieten van de zon op onze rooftop swimmingpool. Onder het mom van, als onze villa niet perfect is, gunnen we onszelf wat extra luxe in het weekend. S'avonds bij zonsondergang zijn we naar het Lebua hotel geweest. Dé skybar van The Hangover II. Een fortuin ben je kwijt aan je drankje maar het was dan ook wel een hele speciale avond. De avond fijn afgesloten in een Italiaans restaurantje om Inge & Robin der verjaardagen te vieren.
Vandaag hebben we de weekendmarkt bezocht. Ik kan echt geen genoeg krijgen van die markt. Het is zo erg leuk!! Van alles te koop en er is een hele art section. Het is een van e grootste markten ter wereld..hemel!

Om te laten zien dat ik ook druk aan school bezig ben, ga ik morgen op mijn vrije weekend dag hard aan de slag voor ons evenement!

Dikke zoen en dankjewel voor de lieve verjaardags felicitaties, mailtjes en kaarten.

Jen

• 12 Mei 2013 - 19:08

Lisa:

Hi lieve Jen,

Mooi verhaal weer, tof om te lezen.
    Moest wel lachen om het olifant gedeelte. Onze dierenvriend!
    Fijn dat je zo hebt genoten met pap en mam. Ik heb mooie verhalen van ze gehoord.
    Succes met school en genietze!!

Xxxxxxxxxxx

• 12 Mei 2013 - 19:53

Inge:

he jen
    wat kun je toch leuk schrijven
    je bent op de art markt geweest en ons schilderij nog gezien
    wij zijn erg trots op je jen en heerlijk om je te zien genieten
    mam

• 13 Mei 2013 - 08:51

Maaike Edzard Maud Pleun:

Lieve Jennifer,

Echt zo leuk om je verhalen te lezen! Krijg echt zin om weer naar verwegistan te gaan. Maar we weten nog niet wat het dit jaar gaat worden.
    Liefs uit een druilerig Groningen.

• 16 Mei 2013 - 16:21

Belén:

Ah, jennie zo leuk om te lezen wat je allemaal beleefd en waar je van geniet (óf niet haha). Heel tof! Ik volg je graaaaaag.

Veel liefs

• 22 Mei 2013 - 11:23

Kirsty:

Vreemd.. Ik heb helemaal niet het gevoel dat de tijd vliegt.;)
    Ik vind het wel fantastisch om te lezen wat je allemaal meemaakt en hoe fijn het was dat je ouders bij je waren. Nu is het aftellen tot Mats komt en dan kan je er weer samen van genieten. Succes met de studieloodjes!!

• 06 Juni 2013 - 12:51

Henk:

Hallo Jen,
    Mooi verhaal en nog van harte gefeliciteerd. lijkt mij een gave trip en veel te beleven.
    Ik geloof graag dat jouw vader heeft genoten van de markt en de rest van het food.
    (Zou ik ook doen, lijkt mij.).
    Hier gaat alles z'n gangetje en hennig aan door. Veel succes, sterkte en geniet.
    Groetjes, Henk.