You wanna buyyyyyyyyyyyy??? - Reisverslag uit Bangkok, Thailand van Jennifer Sykes - WaarBenJij.nu You wanna buyyyyyyyyyyyy??? - Reisverslag uit Bangkok, Thailand van Jennifer Sykes - WaarBenJij.nu

You wanna buyyyyyyyyyyyy???

Blijf op de hoogte en volg Jennifer

16 Juni 2013 | Thailand, Bangkok

Hallo!

Harstikke bedankt voor alle lieve mailtjes, whatsappjes en reacties die ik van jullie ontvang. Heel erg leuk om te lezen hoe iedereen meegeniet en meeleeft.

De laatste maand is aangebroken en ik heb nog maar 1,5 week in Thailand tegoed voordat ik naar Maleisië vlieg om met mijn lief te gaan backpacken! Afgelopen maand was weer een hele mooie maand, zoveel gezien, geleerd en geproeft.

School bevalt me hier heel erg goed! Het is echt fijn georganiseerd en wij werken voor een client met een fantastisch gevoel voor humor. Hij laat ons goed bikkelen maar we zijn heel blij met zijn feedback. Hij gaat ons werk ook echt gebruiken volgend jaar tijdens de World Spa & Well-being convention. Trots!!

Deze maand was er ook weer veel tijd voor weekendjes weg. Na Koh Samui te hebben gezien met mijn ouders, Koh Samet met de meiden en leuke weekendjes Bangkok was het tijd voor Hua Hin. Al snel kwamen we erachter dat dit een hoeren stadje was voor met oude mannetjes of jonge mannen die duidelijk de schoonheidsprijs niet hadden gewonnen. Al met al alsnog een hele leuke tijd gehad. Dit weekend was ik met Allison en Jolien. Hua Hin heeft een wijngarde en daar zijn we een kijkje gaan nemen. Wauw! Je kan niet geloven dat je dan in Thailand zit. Prachtige bergen en heel netjes onderhouden. De wijn was redelijk lekker maar natuurlijk erg zuur. Verder genoten van de zon en zee. Onze handen en voeten laten verzorgen en geshopt op alle 3 de markten hihi.

Na Hua Hin was het tijd voor Koh Phangan, Full Moon Party! Een weekend vol feest, buckets en verf. Dit eiland zit dan ook vol met leeftijds genootjes en de bedoeling is voornamelijk veel feesten met velgekleurde shirtjes aan en elkaar besmeren met verf ;) We waren hier met alle meisjes met wie we veel omgaan en sliepen op dezelfde dorm.

Na veel gereis voor verschillende plekken zijn we in Bangkok gebied gebleven om te ontdekken wat Bangkok en omstreken voor moois te bieden had. We begonnen en dagje met shoppen..niet echt mooi maar wel heel leuk! Na 3 shoppings malls waren we ook bekaf en met veel leuke nieuwe items geslaagd terug naar de villa gegaan. Zaterdag was het vroeg opstaan! We gingen naar Ayuthaya. Een oud deel van de hoofdstad en het zit vol met reunes en tempels. Ook staat hier het bekende hoofd van de budha in wortels vergroeid. Zondag zijn we naar de floating market gegaan. Alhoewel het er vol zit met toeristen maakt het de sfeer , de geur en de kleuren niet minder speciaal. Een absolute aanrader! Je wordt met een bootje rondgevaard in de floating market en hier wordt je door de kraampjes naar binnen gehengeld. “You wanna buyyyyy??” Ze vragen wel 10x de prijs dan op wal maar het was een leuke ervaring ;) Smiddags werden we door onze tourgids naar The bridge of River Kwai gebracht. Een heftig stuk van de oorlog heeft zich hier afgespeeld maar daar merk je bar weinig van als je op de brug staat. Het staat er vol gebouwd met restaurantjes en op de brug staat een straatmuzikant Lady Gaga te spelen. Beetje jammer….in Cambodja hadden ze dat zo mooi opgelost door een audio vertelling uit te delen met de geschiedenis.

Na een cultureel cannot miss this weekend in Bangkok was het tijd voor Koh Chang. Naast Koh Chang ligt Koh Kut en eigenlijk wou en wil ik heel graag naar Koh Kut. Die naam vind ik echt heel grappig en je kan er dineren in een boomhut . Helaas…vanaf Koh Chang bleek Koh Kut toch te ver reizen te zijn. Koh Chang is echt een plaatje! Wel met toeristen maar niet zo vol geplakt als de omliggende eilandjes. Koh Chang heet Chang doordat de eiland de vorm heeft van een olifant. Zet je toch aan het denken waarom Koh Kut, Koh Kut heet….In Koh Chang was ik een weekendje alleen. Heerlijk genoten van het strand en de zon. Ook Evelien tegengekomen, een klasgenootje uit mijn 1e jaar van IHM. Heel toevallig! Hele middag goed bijgekletst. Omdat we de heenweg pech hadden met de bus hadden we helaas maar 2 dagen in Koh chang. Ik logeerde in een heel mooie bungalow , Oasis op lonely beach. Ietsjes hoger gelegen zodat ik mooi uitzicht had op de zee. Het was hier zo fijn rustig dat ik zelf uren aan mijn schoolwerk heb gezeten s’avonds. Ook kwamen er een paar aapjes mij gezelschap houden in de bomen naast me. Waanzinnig! Dit verveeld nooit! De laatste dag heb ik met een groepje vriendinnen van school naar een snorkeltocht gedaan. Heel erg leuk! 4 eilandjes afgeweest met een boot en hele mooie vissen gezien. Erg tof! We hebben ook de vissen gevoerd met broodjes en een hard gekookt ei. Als je het in je hand houd komen ze allemaal op je af. Ze eten letterlijk uit je hand. Heel bijzonder!

Verder is iedereen zich er goed van bewust dat de Grand Tour er bijna op zit. Het topic van de dag is dan ook wat we gaan doen in Azië, wat we als eerste gaan eten in NL, wanneer we elkaar weer zien! We zijn van de week nog met de hele groep van meiden (+20) naar de Hangover III geweest. Zo leuk!

School heeft van de week ook het afscheids etentje gehouden. Heel erg leuk met een lekker buffet en karaoke. Het besef dat het nog maar een paar dagen duurt is er zeker. Gemengde gevoelens omdat ik ook heel veel zin heb om naar Borneo en maleisie met mats te gaan.

Dit weekend ben ik weer in bangkok. Ik kan geen genoeg van deze stad krijgen! Ik heb 2 pakken laten maken. Reality Check, 5 augustus begin ik met stage lopen en daar kan ik helaas geen teenslippers aan…;) Na 2 fittings hoop ik dat hij vandaag perfect zit <3 Straks vertrek ik naar de weekend markt om nog eens voor de laatste keer rond te lopen op de grootste markt ter wereld. Zaterdag heb ik met mijn schoolrvriendinnen de Co van kessel tour gedaan. Dit had ik voor mijn verjaardag gekregen. Zo erg leuk!! Absoluut een aanrader . Je fietst door de kleine straatjes van China town en bijna door mensen hun huis. Ook zijn we gestopt bij een hele mooie tempel. Hier heb ik mijn toekomst voorspeld door een wens te doen. Daarna met een bakje met stokjes waar een nummer aan zit hard te schudden richting budha. Nummer 27 viel eruit en ik had een goed nummer want de tourgids heeft voor mij verteld dat mijn wens uit gaat komen, ik een rechtzaak ga winnen en mijn familie gezond blijft en ik zelf erg Lucky ben. Nou…als dat niet een mooie afsluiter is ;)

Nu zit ik alleen op een kamertje in Bangkok en ga ik zometeen alle spulletjes die ik niet kan gebruiken tijdens het backpacken storen for 1 maand. Een leuk rood handbagage koffertje gekocht en nu maar hopen dat mijn laptop en spulletjes er nog liggen wanneer ik terug kom ;)

Een hele dikke zoen uit Thailand en jullie alvast veel zomer/terras en geniet momentjes toegewenst.

Jen

• 16 Juni 2013 - 09:01

Inge Sykes:

hai jen

weer prachrig geschreven
    je hebt zoveel gedaan en gezien echt leuk om te horen

• 16 Juni 2013 - 10:03

Mats:

Tot snel x.

• 16 Juni 2013 - 11:26

W.mossel @kpnmail.nl:

Hoi Jenn

Heel veel plezier met Matts en blijf lekker genieten.

Love Margrit en Wim

• 19 Juni 2013 - 19:27

Iris O:

Heel veel plezier nog de komende weken, geniet!! xx

• 22 Juni 2013 - 00:45

Lisa J: