J`adore Genève!!!!! - Reisverslag uit Genève, Zwitserland van Jennifer Sykes - WaarBenJij.nu J`adore Genève!!!!! - Reisverslag uit Genève, Zwitserland van Jennifer Sykes - WaarBenJij.nu

J`adore Genève!!!!!

Door: Jen

Blijf op de hoogte en volg Jennifer

07 September 2009 | Zwitserland, Genève

De eerste week zit erop en ik weet het al helemaal zeker: Ik hou van Genève! Van de stad, al die verschillende nationaliteiten, de drukte, het eten en de taal(L)

Ik heb het nu al onwijs naar mijn zin. Deze week was Marie-José vrij van haar werk om mij met alles wegwijs te maken. Ondertussen heb ik mijn eigen bieb abonnement, eigen zwitserse bankrekening, werkvergunning en buskaart.

Vrijdag was ik vrij en ben ik naar de stad gegaan. Totaal geen idee of ik de goede tram nam of niet...en vergeten een tramkaartje te kopen kwam ik toch nog in het centrum uit:D s`avonds ben ik met Mjo en daniel naar de alpin club geweest om kennis te maken. Op vrijdags schrijft iedereen zich altijd in voor de activiteiten van dat weekend. Daar heb ik een heel aardig meisje van 18 ontmoet die in Genève woont en ook klimt, ze heeft me uitgenodigd om op woensdags met haar vrienden mee te klimmen! Dat lijkt me echt heel leuk en volgende week ga ik met hun mee.

Zaterdag ging ik mijn 2e koffer, helemaal gebracht door Bart en Christa(Dankjullie!!!!), ophalen bij Lil. Maar tussen Lausanne en genève zit een onwijs groot park ala speeltuin en het is er gewoon gratis. Harstikke mooi uitzicht op de mont blanc, de bergen en op het meer van Genève. Lil blijkt in een onwijs mooi huis te wonen met een harstikke leuk kamertje! En daniel en Alexndre( lils aupair kindje van 3) kunnen heel erg goed met elkaar opschieten!

Zondag ben ik wezen klimmen in de bergen(L) Dat was echt super gaaf!!! We hadden heerlijk weer en ik ben heel de dag met de alpin club weggeweest in frankrijk. Heb ook 5a en 5b geklommen(waar max vast trots op is ;))

vandaag is het alweer maandag en nu begint de echte ik-ben-een-aupair week! Mjo moet gewoon weer aan het werk en ik moet mijn routine vinden. We hebben samen een rooster gemaakt wie wanneer daniel naar school brengt\ophaalt en wie wanneer kookt etc. vanmiddag was het papa dag voor daniel dus was ik vrij. Eerst naar het VN gebouw geweest en daarna dacht ik: laten we eens cultureel doen en een museum bekijken :P Het bleek dat het een museum was voor alle cadeaus die genève heeft gekregen van 1951 tot nu...Het bleek vol te staan met theepotten, borden en allemaal karamieke dingentjes:P En de museum meneer helemaal enthousiast zijn dat ik het museum wou bekijken en ik dacht alleen maar OH nee..Ohhhhhh nee. marijn had dit moeten zien! Allemaal theepotten..alleen met haar had dit nog leuk geweest haha!
Uiteindelijk was het gebouw wel erg mooi! Daarna lekker wezen lezen in het park (L) hmhmhm er komt een hittegolf aan in genève! (L)

Ik laat jullie snel weer weten hoe ik het heb. Dankjewel voor alle lieve reacties!

bisous

Jennifer

• 07 September 2009 - 19:00

Michael En Pap:

heeey jen we zijn echt trots op je wat leuk dat je dit allemaal bijhoud want we hadden het ervandaag nog voer wat zou jen aan et doen zijn veel plezier geniet ervan en tot snel dikke kus vna ons

• 08 September 2009 - 07:18

Inge :

ik vind het echt leukhoe jij alles oppakt trots op je jen de brief komt na

• 08 September 2009 - 09:14

Jessica:

Lieve Jen
    Als ik je reisverslag lees, kan ik me moeilijk voorstellen dat je nog maar 17 jaar bent. Ik vind het knap wat je doet, weet je dat al? En ik ben er ook trots op. Als ik (al dan niet in gezelschap met je moeder) je op kom zoeken, wil ik dat je me meer kan laten zien dan alleen wat bergen. Dus ga uit, en zoek dan even uit waar je leuk kunt dansen!

Leuk om dit te lezen Jenn, dus houd het vooral bij! Kus

• 08 September 2009 - 09:35

Marjan:

Hey Jennifer.
    inderdaad handig je weblog !! Leuk om te lezen wat je ervaringen zijn. Enneh, met dat frans gaat 't zeker goedkomen, niet vergelijkbaar met wiskunde....;-)
    gr Marjan

• 08 September 2009 - 11:07

Lilian:

haha, o Jen het is zoooo warm hier. Ik loop lekker in m'n korte broekje en Albufeira-hemdje. vandaag een rustig dagje: alleen Isabelle maar! Na gister is dat wel even fijn.

Ik bel je vanavond even,
    (ik heb ook leuke verhalen voor jou!)

bisous

• 08 September 2009 - 20:18

Lydia:

you go girl! veel plezier, maar dat lukt wel!

• 09 September 2009 - 17:36

Inge:

help ik heb je nodig met de computer nee hoor lukt wel net zoals jou frans gewoon doorzetten trots op je mam

• 10 September 2009 - 09:20

Frans:

Hya Jen,

Leuk wat zo te lezen van je :) Geniet van het leven overdaar en als ik het zo lees, blijf je er wonen ;) Vergeet t mooie Zwolle niet he :D

• 10 September 2009 - 20:10

Margrit Wim:

Jen leuke weblog leest erg prettig

Fij dat het zo goed met je gaat

Love wim en margrit

• 10 September 2009 - 20:29

Lauw:

Hé lieverdje!
    Wat leuk om te lezen dat je het zo naar je zint hebt, erg fijn!
    Doe je best hé :)
    Ik ga zeker even bijhouden wat jij daar allemaal uitspookt ;)
    Je bent een kanjer meid!
    xxxxx

• 13 September 2009 - 12:58

Erik:

Zoals ik al zei, op mijn verjaardag was het erg mooi weer :P, maar een hitte golf :O

En serieus, berg beklimmen en een zwitserse bankrekening :D klinkt allemaal erg goed,
    ben blij dat je het zo naar je zin hebt,
    en ik wilde nog even laten weten dat mijn tijd 01:03:15 was, voor de fish-potato-run ;)

Dikke Knuf,
    Erik

• 13 September 2009 - 16:02

Bart En Christa:

Ha die Jen!! Nou, meid jij bent enthousiast! Gaat het goed in Geneve? En de koffer hebben we graag gebracht hoor! Achteraf was het toch wel een omzeiling, maar we hebben een prachtige tocht gehad via lausanne naar het Aostadal in Italie. Daar hebben we overnacht en de volgende dag door naar Toscane. Vakantie was lekker. Ben jij al naar school geweest? We zijn benieuwd naar je verhalen en blijven ze vol interesse volgen! Groetjes en een dikke knuffel uit Deventer.

• 14 September 2009 - 07:27

INGE:

HET word nu steeds serieuzer onze dochter in zwitserland trots mam en dad

• 15 September 2009 - 20:17

Margrit:

He jen

Ga je de site weer gauw bijwerken,als je tijd hebt natuurlijk. Love wim en margrit

• 15 September 2009 - 21:05

Lilian Beydals:

als het allemaal zo goedkoop en gemakkelijk was, bleven jij&ik graag 4 jaar langer..

• 16 September 2009 - 18:22

Erinke:

Hee Jenn!

Kijk je klinkt al helemaal ingeburgerd: bieb abonnement, zwitserse bankrekening, werkvergunning en buskaart! Zozo!

Leuk dat je al actief bent binnen alpin club (is dat trouwens een klimgroep of een vereniging?). Klimmen lijkt me geweldig daar! Frankrijk is dus dichterbij dan ik dacht want je hebt daar al geklommen lees ik haha! Hoe ver rijden is het dan ong?
    En laat weten hoe het vandaag was met dat meisje van 18, leuk dat je contact hebt gevonden met een leeftijdsgenootjes. Altijd fijn. Ook veel contact met Lil?

haha antwoord me anders maar via mail, Erinke houdt het weer niet kort ;) haha!

Have fun honey, -x-
    Erinke

• 16 September 2009 - 19:46

Buddy Henk:

nounou jij bent snel ingeburgerd daar zeg!!je hebt het goed naar de zin he..groetjes van mij en maar een onvergetelijke tijd van!!groetjes en knuffel van henk