Vulkaan Gunung Agung
Blijf op de hoogte en volg Jennifer
26 Februari 2013 | Indonesië, Denpasar
Weer een week voorbij! Deze week hebben we zowaar aan school gezeten want we hadden vrijdag een deadline. Omdat je hier nooit helemaal zeker weet of internet aan is voor een middag had heel Stenden zijn opdracht donderdag al af. Ik vind dit dus echt bijzonder want ik kan mij niet heugen wanneer de laatste keer was dat ik mijn assignment 2 dagen te vroeg af had.
Naast een hoop schoolwerk was er gelukkig zat tijd voor leuke dingen. Donderdag besloten we een avondje naar Kuta te gaan voor de nodige beauty treatments...het kost maar 4,50 dus dan mag je jezelf best verwennen ;) Balinezen mensen hebben dan wel een hele lieve glimlach, erg vriendelijk zijn ze niet :P Ik weet namelijk zeker dat ze heel hard om mijn lelijke prinses fiona voeten hebben gelachen haha en ze dachten dat wij ongeveer 30 waren. Thanks babes. Gelukkig hele fijne firsse voetjes en lekker gebbqt bij Sky Garden.
Vrijdag was het een strand dag voor Daisy, Meer en ik want de hele week hadden we erg slecht weer gehad. Heerlijk liggen relaxen in de zon. Onze fruitvrouw Ani heeft nog mango voor ons gemaakt. Helaas is die hier niet in het seizoen, alleen de witte maar die stinkt!
Ik had al een tijdje vulkaan Gunung Agung op mijn verlanglijstje staan maar helaas wouden mijn vrieidnnen zich er niet aan wagen. Gelukkig wouden 5 jongens wel met mij mee en zijn vrijdag avond opgehaald om vulkaan Agung te beklimmen. In Azië weet je nooit wanneer je weg gaat en wanneer je terugkomt en dat bleek maar weer. 22.00 werd 22.40 haha. Onderweg waren plots alle tankstations dicht dus uiteindelijk begonnen we om 02.15 aan onze klimtocht. Wij hadden de zwaarste route uitgezocht en ongeveer 15 minuten voordat we er waren had het flink gestormt. Het is regenseizoen of het is het niet ;) Dit leidde tot goede modderige paden en een hoop geklim op handen en voeten. In Zwitserland hadden we allang gezekerd moeten klimmen maar hier is het gewoon kop houden en doorlopen.
Over de tocht hebben we dik 7 uur gedaan. Wow...wat was het steil! Ruim 3200 meter in het donker. 700 meter voor de top zei onze gids dat het door de harde wind niet verantwoord was om door te gaan en dat hij dan in ieder geval niet de verantwoordelijkheid droeg. Aangezien ik al wel hogere en spannendere bergen heb beklommen besloot ik dat die 700 meter niet erg belangrijk waren en naar zijn advies te luisteren. 2 vrienden bleven bij mij en de andere 3 liepen door. Boven bleek er echt aan 2 kanten afgrond te zijn en harde wind...ik ben blij dat ik iets lager heb gewacht want ongezekerd dat doen is niet een pretje met deze wind.
De terugtocht was zwaarder want we bleken exact dezelfde weg terug te moeten. 4 uur lang stijl naar beneden is een goede beproeving voor je knieen en bovenbenen.
Eenmaal beneden was geloof ik iedereen erg trots op zichzelf maar voornamelijk blij dat het klaar was haha.
S'avonds HEERLIJk gegeten en als een blok geslapen.
Zondag ochtend stond een trip naar Oost Bali op de planning. Goedemorgen spierpijn! Auw auw auw....maar ok, wel fijn. Zondag werden we weer opgehaald door Ronny en zijn we naar een vleermuizen tempel geweest, het oude paleis van de koning en een waterpaleis. Candidasa gezien en een wandeling gemaakt door de rijstvelden. Ja het leven is mooi in Bali! S'avonds hadden een een etentje in gedachten bij Warung Myna voor Merel der verjaardag. Gelukkig had ze niks door want onze alegria verjaardag zijn altijd maar een verrassing wanneer ze gevierd worden. Lekker gegeten in een speciale warung waar een tuin met allemaal lichtjes bij zat. Ze spraken geen woord engels maar we hadden wel lekker heel veel indonesische vis als hoofd gerecht een een pizza als toetje ;)
Dat waren wel weer even de hoogtepunten van deze week. Nu is het weer school tijd! Mijn eerste cijfer is trouwens binnen een 7. Waarom geen 3 en waarom gene 9 weet ik niet maar 7 is ook best.
Lieve kusjes
Jen
26 Februari 2013 - 11:14
DAD :
wow jen wat een verhaal !
ik blijf blij verast van alles wat je doet en natuurlijk heel erg trots.
ik kan iedereen weer vertellen hoe goed "my jen "is
love you lots but miss you more
Dad xxx
xx
x -
26 Februari 2013 - 12:05
Erik`:
Heel erg leuk verhaal :D
Lekker avontuurlijk en gelukkig naast je verplichting ook genoeg voldoende vrije tijd!
jaloers.. ;) -
26 Februari 2013 - 12:48
Jennifer Sykes:
Thanks Dad. I miss you more but well I can only live life to the max as you have taught me <3
Erik dankjewel ! Leuk van je te horen -
26 Februari 2013 - 15:07
Margrit:
He Jenn kon nu pas je reisverslag zien.
Goed dat je de laatste 700 meter niet hebt gelopen. Dat is pas discipline.
Als ik je een beetje ken weet ik hoe moeilijk dt was.
Fijn dat je o geniet.
Love Margrit -
27 Februari 2013 - 10:02
Jessica:
Lieverd,
Wat een heerlijk verhaal om te lezen!
Ik vind je een super stoere. X
27 Februari 2013 - 12:36
Inge Sykes:
he jen
we hebben elkaar weer misgelopen met skype
geeft niet
wij zijn druk bezig om alles te regelen voor thailand hebben er echt veel zin in
strand zit er in slapen in een boomhut je zult trots op ons zijn
jen hoop dat je wel een paar dagen met ons mee kunt
mis je echt
mam -
28 Februari 2013 - 08:51
Maaike Edzard Maud Pleun:
Hi Jennifer,
Leuk om te lezen over je leventje op Bali!! Wat een mooi eiland he?! Lekker genieten, ik geniet wel mee vanachter de computer...