Reizen op reis - Reisverslag uit Jogjakarta, Indonesië van Jennifer Sykes - WaarBenJij.nu Reizen op reis - Reisverslag uit Jogjakarta, Indonesië van Jennifer Sykes - WaarBenJij.nu

Reizen op reis

Blijf op de hoogte en volg Jennifer

31 Maart 2013 | Indonesië, Jogjakarta

Hallo,

Wat fijn om jullie lieve reacties te lezen. Hier op mijn blog of op mn mail, app of via de postduif. Heel leuk dat jullie alles volgen en (Lisa L) me erop wijzen weer te schrijven. Sorry voor de media stilte maar ik ben erg druk geweest met ach ja ik beken; vakantie vieren!

Mijn vorige blog eindige met het nieuws dat ik naar Lombok en de Gili's zou gaan. Zo gezegd zo gedaan. De reis begon s'ochtends (erg!) vroeg naar Padang Bai om vanuit daar naar de haven van Lombok te gaan per boot. Op de boot hebben we zelfs nog een paar springende dolfijnen gespot!! Goed begin van de vakantie dus.
Dario en Konstatin zijn 2 vrienden van school en die besloten met ons mee te gaan op reis dus waren we met z'n 7en.
Van de haven in het noorden wouden we naar het zuiden, Kuta.
We begonnen in Kuta. Dit plaatsje zit ook in Bali maar is nogal een contrast met hier. We hebben vanaf het noorden een tour genomen met een chauffeur naar het zuiden waar we langs een waterval, plaatselijk schooltje en een soort van apenpark in het wild tegenkwamen. Al snel kwamen we erachter dat Lombok veel minder bezienswaardigheden bied dan Bali maar het was een mooie dag. Het schooltje laat zien hoe weinig mensne er eigenlijk naar deze kant gaan; verschikte gezichtjes van al die blanke lijven en blonde koppies.
Kuta bleek een echte strandlocatie te zijn met weinig toeristen. Lekker van genoten de dag erna. De 3e dag hebben we een scooter gehuurd en zijn we wezen rond crossen door het zuiden. Prachtige landschappen en geen blanke te zien.

Op maandag zijn we naar Mataram geweest. Dit is de hoofdstad van Lombok en een van de weinige plekken in Lombok want hindoeistisch is. Hier werd het ogoh ogoh festival gevierd. Je kunt het vergelijken met een wat uit de kluiten gewassen praalwagen van carneval. Ze vieren dat de kwade geesten worden verdreven, na een dag van feest is de volgende dag een stilte dag, nyepi. (dit was ook de reden dat we vrij hadden van school). Hier hebben we Lonneke (de zus van mats) ontmoet en zijn we bij haar geweest omdat zij hier 3 maanden afstudeerproject doet. Dit hebben we afgesloten bij een lokaal restaurant met een heerlijk vis gerecht, dit was het 3 uur wachten wel weer waard.
Nyepi hebben we mooi ontlopen door naar het islamitische plaatsje Singigi te gaan. Hier hebben we weer scooters gehuurd en zijn we wezen touren door het noorden. Prachtig uitzicht!

Woensdag zijn we naar de Gili's vertrokken. We begonnen met Gili Air, eigenlijk kan je hier heel erg weinig. Eten, duiken, lezen, chillen. Nou daar waren we nou net aan toe. Dario en ik zijn er wezen duiken. 2 keer! De 1e keer was niet zo'n succes omdat het meer in lesduik was zodat Dario voortaan met zijn open water padi ook diep mag. Hierdoor was het voor mij eigenlijk niet zo interessant en de duikschool heeft mij een gratis duik aangeboden. Super! Duik 2 was namelijk FAN-TAS-TISCH!!!! We hebben 5 haaien gezien, schildpadden, blauw gevlekte roggen en nog veel meer mooie vissen.
Ook het lekkerste restaurantje ondekt; Scallywaggs. Lees westers eten op goed niveau.

Na 2 nachten op Air te zijn geweest zijn we doorgegaan naar Trawagan. Het party eiland. Nou valt dit in het laagsseizoen nogal tegen maar toch hebben we een heel leuk feestje gehad. Fietsen gehuurd en bij het zusje van scallywaggs gegeten. Helaas hadden we ook een dag met regen maar aangezien je hier dvds voor 1 euro koopt vermaakte wij ons wel. Vooral me de niet passende ondertiteling haha.

Toen zat de vakantie er weer op, terug naar bali. Ja het was tijd om nu echt weer wat aan school te doen....en dat hebben we gedaan. Weer een 9 binnen gesleept en de 5 die ik had is in een 6 veranderd. Dikke prima. Mijn bruine kleurtje is echt verdwenen door dat stomme project dus nu hoop ik op een pracht cijfer ;)

Na de zonloze week school was het weer tijd voor vakantie. Dit keer zonder de meiden want Dais & Meer hadden hun ouders op bezoek, Lucie ging naar Summatra en Bianc naar Singapore& KL. Ik besloot naar Java te gaan samen met mijn oud huisgenootje Mariëlle. Wat een top week!! Het begon zondags nacht om 3.00. We vlogen al om 6.05 dus we moesten vroeg eruit. In Java staat de klok 1 uur eerder waardoor we ook om 6.05 aankwamen haha. Heel de dag nog voor ons dus. Met de lokale bus voor 20 eurocent naar het centrum van Yogyakarta gekomen. Hier blijken ook alweer bijna geen blanken te zijn! Heel apart want dat verwacht je daar niet. Na een leuke fietstaxi kwamen we bij een leuke youth hostel aan. Hier hebben we meteen doorgepakt en een tour geboekt voor 9.30uur naar Borobudur en Prambanan. Dit is een van de 7 wereld wonderen. S'avonds bij een lokaal tentje gegeten op de vloer met een belg en een amerikaan.
De volgende dag zijn we de Marioboro straat ingeweest. De toeristen shop straat. Heel erg leuk alleen verkoopt iedereen hetzelfe haha. Java staat bekend om zijn schilderijen met verf was, we zijn bij zo'traditioneel werkplaatsje geweest en hebben er een gekocht...
Ook kwamen we 3 schoolvriendinnen tegne waar we nog mee zijn wezen eten.

Van Yogyakarta zijn we met de nachttrein naar Malang gereisd. Een hel. Het waren net stoelen als de NS stoptrein maar dan als bed bedoeld? Recht op zittend...dra-ma. Allemaal lokale mensen die half op de grond lagen, ja een hele ervaring!
Malang is nog minder toeristisch en weinig te beleven. Maar we hadden een missie; de 2 vulkaan tochten boeken. We kwamen op straat 2 fransen tegen en met mijn beste frans hebbenw e besloten die tocht samen te doen (om zo de kosten mooi te delen). Beetje bijzondere mensen van een jaar of 50 (?). Om 1 uur werden we al opgehaald voor de Bromo vulkaan. Hier hoef je niet veel voor te lopen hoor...5 minuten voor zonsopgang maar wel een feestje! Naar de krater was het 20 minuten lopen. Echt heel erg bijzonder!! Deze is nog steeds actief.
Daarna zijn we doorgegaan naar de plaats waar de Ijen plateau is, zo'n 6 uur van de Bromo vandaan. Dit keer vertrokken we om 00.30 naar een iets zwaardere klim maar alsnog maar 1,5 uur lopen haha.
Dit was echt heel erg bijzonder want als je snachts wegging zag je het blauwe vuur van de aarde. Dit komt door het sulfiet in de grond geloof ik en er zit ook een zwaar giftig meer bij. De werkers hier dragen zo'n 80 kg vol met steen van sulfiet, dit is helemaal geel, de berg af. Super zwaar en krijgen per kilo maar 70 eurocent. Ongelovelijk. Desondanks is dat hier een goed betaald baantje en dragen zij 160 kg per dag naar beneden.
Het was een hele bijzonder tocht met fantastisch uitzicht, zonsopgang, blauw vuur en dat bijzondere meer! De geur is vreselijk overigens..als de rook van sulfiet onze kant op blies moest je zelfs een doek voor je mond doen omdat je anders niet meer ademen kunt.
Na deze tocht reisden we door naar de haven voor de boot naar Bali. Raar hoor dat je binnen een half uur op het volgende eiland zit. Met de lokale bus zijn we terug gegaan naar ons huisje. Fijn weer thuis zijn.

Nog meer meisjes van onze studie bleken op vrijdag naar het zuiden van Bali te gaan en ik mocht wel mee. Dit kwam goed uit want dit stond nog op mijn lijstje. Een waanzinnig leuke dag naar de stranden van Uluwatu, Padang Padang, Nusa Dua en avondeten bij Jimberan op het strand. Heerlijk!
De dag erna gingen de meiden naar een surfkamp en ze vroegen of ik mee wou. Jaaaa!! Naar Medewi, Brown Sugar surfcamp. Ik kan staan en een beetje draaien. Echt ik ben zo trots als een pauw haha. S'avonds ging de beloofde bbq niet door en werd het een indonesische rijsttafel tot groot verdriet haha. Vandaag was de laatste surfdag. Helaas was de stroming keihard en kickte het getij al in waardoor het surfen erg lastig was! Al met al een fantastisch weekend gehad en een heerlijke week vrij.

Ik beloof jullie dat deze week echt bikkelen aan school wordt, we hebben vrijdag namelijk een deadline en over 2 weken een toets ;) Volgend week is ons laatste weekend in Bali al....de tijd vliegt!

Sorry voor de mega lange update maar er was gewoon teveel leuks te vertellen.

Dikke zoen,

Jen

• 31 Maart 2013 - 12:03

Mats:

Ja Ja, Event-Management is geen pretmodule zei je toch? ;)

X- Tot snel!

• 31 Maart 2013 - 13:31

Inge Sykes:

tje jen wat heb jij weer veel gedaan daar in bali
    wat zul jij straks moeten afkicken in het koude nederland

• 31 Maart 2013 - 13:47

Margrit :

Hoi Jenn

Jij haalt echt lalles uit je stage super.
    Geniet en blijf genieten Jenn.

Vulkanen ruiken naar rotte eieren, maar zijn erg mooi.

• 02 April 2013 - 10:19

Erinke:

Oke oke, ik ben jaloers! Maarrrgoed dat je naar Bangkok vertrekt straks, kun je me mooi allemaal tips geven wat ik daar moet gaan zien van de zomer ;). Geniet nog lekker Jenny! Geloof dat de Loesje spreuk "het leven is een feestje, je moet alleen zelf de slingers ophangen" op jou wel toepasbaar is. X

• 12 April 2013 - 22:01

Klompjes :

Jen, jij weet echt wat GENIETEN is he? Sjonge, we worden er wel een beetje jaloers van ;) Blijf genieten meis!!